Dat is de uitkomst van een test van het patchteam van Klokwork. Iedere maand laden ze de updates in de ChangeBASE AOk test software. Daarin worden de patches getest op problemen met zo’n 800 applicaties. “Dat is een dwarsdoorsnede van business- en office-applicaties”, zegt Marcel van der Meer van Klokwork, “van SAP Business Objects tot Acrobat Reader.”

Klokwork laadt iedere patch samen met de applicaties in de test en kijkt dan wat de patch werkelijk verandert, wat wordt aangepast en wat overschreven. “Daar proberen we een trend uit te halen”, zegt Van der Meer.

Negen van de tien updates zijn deze maand niet tegen grote problemen aangelopen. “We adviseren niet om die zomaar blindelings uit te rollen”, zegt Van der Meer. “Bij deze test gaat het om gemiddelden, terwijl iedere omgeving weer anders is. Maar we verwachten dat die patches wel makkelijk door de tests heen zullen rollen.”

In het Patch rapport van juni staat dat bij patch MS09-026 voor de remote pocedure call functie meer issues naar voren kwamen dan gemiddeld.

"Microsoft Security update MS09-026 moet uitgebreid getest worden omdat het toekomstig OS level of applicatie compatibility issues op uw omgeving kan veroorzaken. Dit voor zowel de desktop als serverplatform omgevingen. Daarvoor hebben we deze patch (MS09-026) hebben we beoordeeld als impact hoog", staat in het rapport.

Bron: Techworld