De online-betalingsdienst noemt het bedrag van 3,5 miljoen Britse pond in de Britse rechtszaak tegen één van de opgespoorde Anonymous-aanvallers. Dat is een 22-jarige student van de Northampton University die in januari 2011 is opgepakt. Hij wordt beschuldigd van 'het verstoren van de werking van computers', maar ontkent schuldig te zijn. Drie andere verdachten hebben al wel schuld bekend, meldt Webwerelds Britse zustersite Computerworld.co.uk.

Vanwege Wikileaks-blokkade

Anonymous heeft sinds de zomer van 2010 DDoS-aanvallen (distributed denial of service) uitgevoerd op PayPal. De reden daarvoor was dat het e-commercebedrijf niet langer donaties aan klokkenluiderssite Wikileaks in behandeling nam. Steun aan die openbaarder van geheime diplomatieke stukken kwam dus via PayPal niet langer door.

Naast PayPal werden in die grote en aanhoudende aanvalsgolf ook creditcardmaatschappijen MasterCard en Visa onder vuur genomen. Ook zij hadden een financiële blokkade opgeworpen voor Wikileaks. PayPal claimt nu tegenover de Britse rechtbank een flinke schade te hebben geleden. Meer dan 100 werknemers van moederbedrijf eBay zijn zeker drie weken bezig geweest met herstelwerk naar aanleiding van de DDoS-aanvallen. Ook moest PayPal meer uitgeven aan software en hardware om de aanvallen af te slaan.