De DDoS-aanvallen zijn toen opgeëist door diverse hackergroepen, waaronder hackercollectief Anonymous en Project Payback. Zij pakten de 'vijanden van Wikileaks' aan, zoals MasterCard, Visa en PayPal die donaties aan de klokkenluiderssite blokkeren. PayPal is alsnog deels gezwicht door reeds gedane donaties toch door te geven. Nieuwe donaties worden nog altijd geweigerd door de betalingsbedrijven.

Zwaarste deel aanval

PayPal verstrekt nu ruim 1000 ip-adressen van pc's aan de FBI. Vanaf die computers is het zwaarste deel van de DDoS-aanvallen in december uitgevoerd. Het betalingsbedrijf heeft die adressen vergaard met een inbraakdetectiesysteem van Radware, meldt TheHackerNews. De FBI gaat op basis hiervan huiszoekingen plegen en arrestatiebevelen uitvaardigen.

Het is nog maar de vraag of achter die adressen echt de daadwerkelijke aanvallers zitten. Vaak worden pc's gekaapt via malware om dan als zogeheten zombies de DDoS-aanvallen uit te voeren. Ook zijn ip-adressen eenvoudig te vervalsen, hoewel dat niet altijd wordt gedaan - al dan niet bewust. Ondertussen hebben de hackergroepen Anonymous en LulzSec een boycot-actie gestart tegen PayPal: zij roepen consumenten op hun accounts op te heffen bij de betalingsdienst.

Huiszoekingen

De FBI heeft na invallen bij isp's in december al huiszoekingen gedaan in januari bij zo'n 40 Anonymous-leden. Laatst zijn er ook arrestaties verricht en is het huis doorzocht van een verklikker van groepering LulzSec. Dat volgde op de arrestatie van een LulzSec-lid door de Britse politie. Hij wordt verdacht van onder meer computerinbraak en DDoS-aanvallen. Het is officieel niet bekend of dat ook PayPal betreft. Ook in Nederland is een jongen opgepakt voor DDoS-aanvallen, op MasterCard en Visa.