PayPal heeft zijn gebruikers via een e-mail op de hoogte gesteld van de nieuwe gebruikersvoorwaarden die per 17 juni ingaan en één van de meest in het oog springende wijzigingen is dat mensen voortaan verplicht worden hun apparatuur zo veilig mogelijk te houden.

Daarmee treedt PayPal in de voetsporen van de Nederlandse banken, die dat sinds 1 januari van dit jaar eveneens als verplichting hebben opgelegd aan hun klanten.

PayPal heeft de wijzigingen separaat op een rijtje gezet op de Nederlandstalige website. de aanpassing van de voorwaarden is als volgt:

"Alle noodzakelijke maatregelen treffen om de veiligheid te beschermen van het persoonlijke elektronische apparaat waarmee u toegang tot de services krijgt (inclusief maar niet beperkt tot het gebruik van persoonlijk geconfigureerde apparaatfuncties voor toegang tot de services die met een pincode of wachtwoord zijn beveiligd en het niet delen van uw apparaat met andere mensen)."

PayPal waarschuwt voor Chrome

De omschrijving is breder dan die gebruikt wordt door de banken. Wel wordt dus duidelijk gehint naar het laten opslaan van wachtwoorden door bijvoorbeeld een browser als Chrome, die dat nogal graag voor gebruikers wil doen.

Of PayPal nu bijvoorbeeld XP-machines als onveilig beschouwt, is niet duidelijk, ook wordt niet gesproken of het installeren van patches behoort tot de noodzakelijke maatregelen. Webwereld heeft vragen hierover uitstaan bij PayPal.