Met de overname van het Israëlische bedrijf hoopt eBay de veiligheid van de eigen sites te verbeteren, zo meldt persbureau AP.

Fraud Sciences

Fraud Sciences biedt automatische anti-fraudesystemen, zoals SpotLight VFX en SpotLight T2T. Met deze software kunnen online verkopers de identiteit van hun kopers vaststellen, zodat zij ook transacties kunnen afhandelen die anders te risicovol zouden zijn bevonden.

Personeel van Fraud Sciences, onder wie topman Yossi Barak en de oprichters Shvat Shaked en Saar Wilf, zullen gaan werken voor PayPals managementteams op het gebied van technologie en fraudebestrijding. De komende 30 dagen moet de overname zijn afgerond.

Problemen

"Dankzij de integratie van Fraud Sciences' tools in PayPals anti-fraudesystemen kunnen we straks nog beter onze honderden miljoenen klanten beschermen", zegt Scott Thompson van PayPal te hopen.

Ebay en het in 2002 voor 1,5 miljard dollar aangeschafte PayPal ondervinden al langer problemen. Behalve de concurrentie van Googles CheckOut voor PayPal, schaden fraudeurs het vertrouwen tussen koper en verkoper op de veilingsite.