Dat zeiden Paypal-medewerkers tijdens Apple's ontwikkelaarscongres WWDC, meldt Forbes. Apple onthulde afgelopen week dat vanaf iOS 8 ontwikkelaars ook de mogelijkheid krijgen om Touch ID, de techniek in de vingerafdrukscanner in de iPhone 5S, te gebruiken via een nieuwe api. Paypal zou Touch ID willen inzetten voor betalingen, door de herkenning te integreren in de reguliere Paypal-app.

Galaxy S5

Paypal ondersteunt sinds dit voorjaar ook al de vingerafdrukscanner van Samsungs Galaxy S5 via een app gebaseerd op de FIDO-standaard voor authenticatie. Apple heeft zich nog niet bij de FIDO Alliance aangesloten, maar dat is een mogelijkheid.

De vingersensoren van Apple en Samsung werken niet hetzelfde. Die van Samsung werkt met het vegen van vingers over de gehele sensor in de homeknop, Apple's Touch ID herkent een vinger of duim zodra die stil op de homeknop wordt gelegd.

Apple's eigen betaalsysteem

Apple zou volgens Forbes ook werken aan een eigen mobiel betaalsysteem dat werkt in combinatie met Touch ID en Keychain. Dat systeem zou mogelijk rond de introductie van de nieuwe iPhone in september of oktober worden aangekondigd.