Zo'n 5000 hackers kwamen afgelopen weekend in Las Vegas bijeen voor de jaarlijkse bijeenkomst DEF CON. Het is de achtste keer dat de conferentie, waar hackers elkaar de fijne kneepjes van het computers kraken bijbrengen, gehouden wordt.

Maar het meest opvallend aan de conferentie dit jaar is het hoge aantal mannen van middelbare leeftijd in grijze pakken dat zich op de conferentie heeft begeven, zo schrijft MSNBC.

Het Pentagon, maar ook de FBI en de luchtmacht grijpen de bijeenkomst dit jaar gretig aan om nieuwe medewerkers te recruteren. De autoriteiten proberen zo twee vliegen in een klap te staan. Wanneer zij een hacker in dienst nemen, krijgen ze er een getalenteerde medewerker bij enerzijds en zijn ze van een potentiële lastpak verlost anderzijds.

Een topman van het Pentagon riep vrijdag in een lezing de hackers op om hun vaardigheden aan te wenden voor de verdediging van het land. Om dat te doen zouden zij voor de regering moeten gaan werken, of desnoods voor het bedrijfsleven.

Ook dat bedrijfsleven heeft ruimschoots acte de presence gegeven. Enkele bedrijven grepen hun lezingen aan om openlijk banen aan te bieden, andere deelden wat subtieler formulieren uit bij de ingang van de zaal. Maar elk bedrijf had hetzelfde doel: de hackers overhalen om hun zolderkamertje te verruilen voor een mooie kamer in een bedrijfspand.

Internetprovider NetZero had de meest originele aanpak. Het bedrijf organiseerde een feest waarvoor alle aanwezigen van harte waren uitgenodigd. Entreegeld werd niet geheven. Om binnen te komen, hoefden de hackers alleen een cv in te leveren.