De criminelen hebben het gemunt op Nederlandse klanten van creditcarddienstverlener International Card Services (ICS). Via een e-mail met het onderwerp 'Onbekende transacties betwisten' worden ze naar een nepsite van ICS gelokt waarop ze moeten inloggen om zogenaamd onbekende transacties te melden, meldt Security.nl.

Het mailtje linkt naar de site http://xx.abnamro-ics.com/icssupport/, die dinsdagochtend nog actief was. De Chrome-browser van Google geeft wel een waarschuwing dat het gaat om een phishing-site. De domeinnaam staat geregistreerd op een adres in Parijs.

Meer phishing-mails

Op de pagina wordt gevraagd naar een creditcardnummer, naam, adres, cvv-code, bankrekeningnummer, vervaldatum en geboortedatum. De phishers vragen bezoekers om een document op te sturen naar het echte adres van ICS om de site zo betrouwbaar mogelijk te doen lijken.

ICS waarschuwt op zijn site nog niet voor de nieuwe phishingaanval. Wel meldt het bedrijf een andere recente phishingmail met als onderwerp 'verleende toestemming'. "Ga niet in op e-mailberichten waarin gevraagd wordt om via een link ergens in te loggen, tenzij deze afkomstig zijn van ICS. Wij zullen u bijvoorbeeld nooit vragen om uw pincode. Blijf kritisch als u een verzoek krijgt om gegevens te verstrekken of ergens in te loggen", aldus ICS aan zijn klanten.