Altijd al toegang willen hebben tot de foto's van je MSN-contacten? Meld je dan nu aan voor de dienst Pics for MSN Friends v1.1c. Dat kan al door even je MSN-gebruikersnaam en -wachtwoord in te vullen. Met deze verleidelijke boodschap proberen phishers de inloggegevens van MSN-gebruikers buit te maken, zo waarschuwt securitybedrijf Trend Micro.

Of veel MSN-gebruikers voor deze valstrik vallen, valt echter te bezien. Erg professioneel ziet het nagemaakte 'sociale netwerk' voor MSN-gebruikers er namelijk niet uit. Behalve het gebruik van het woord MSN doet verder niets aan de online dienst van Microsoft denken.

Volgens Trend Micro past de nepsite desondanks wel in een trend: phishers richten zich in toenemende mate op de gebruikers van sociale netwerken. Symantec kwam eerder deze week in zijn 'Internet Security Threat Report' (pdf) al tot dezelfde conclusie.

Dat malware-makers zijn geïnteresseerd in het binnendringen van sociale netwerken hoeft volgens Symantec niet te verbazen. Het aantal sociale netwerken en het aantal aangesloten gebruikers groeit immers snel. Bovendien zijn de bezoekers van dergelijke netwerken eerder geneigd om bijvoorbeeld op een – gevaarlijke – link van een andere gebruiker (een 'vriend' immers) te klikken.

Bron: Techworld