Voor de rechtbank in Angers, de hoofdstad van het arrondissement Maine-et-Loire, diende deze week een opmerkelijke zaak: de “pisser van Verne d'Anjou" tegen Google. De man werd in 2011 vastgelegd door de panoramacamera's van Google Street View. Op dat moment stond hij echter te buiten te pissen in zijn tuin.

En alhoewel zijn gezicht onherkenbaar is, lijdt hij sindsdien omdat iedereen hem uitlacht. Hij is “de pispaal van het dorp" is geworden, aldus zijn advocaat. En dus klaagt hij Google aan, vanwege inbreuk op zijn privacy en het publiceren van een foto zonder toestemming, meldt onder meer AFP.

Omstreden

De man eist 10.000 euro van Google, die de zaak afdoet als ongeloofwaardig. De auto's van Google rijden immers op de openbare weg als ze hun panoramafoto's nemen. De rechter doet op 15 maart uitspraak.

Het is niet de eerste rechtszaak tegen Google vanwege de Street View foto's. In een aantal landen, waaronder Frankrijk en vooral Duitsland, riep de dienst in eerste instantie veel weerstand op, en werd er onderzoek naar gedaan door toezichthouders.