De nieuwe Websense Client Policy Manager (CPM) 6.2 is op een aantal punten verbeterd ten opzichte van de vorige versie. Belangrijkste vernieuwing is de integratie met de firewall van Windows XP.

Met CPM 6.2 kunnen systeembeheerders het interne en uitgaande netwerkverkeer reguleren via vooraf vastgelegde regels. Door de koppeling met de Windows Firewall kunnen bedrijven nu ook relatief eenvoudig het binnenkomende verkeer op de desktop reguleren.

"Met CPM kunnen de applicaties binnen een bedrijf worden gecontroleerd, maar kan nu ook de firewall van Windows XP worden bediend", zegt Terry Conroy, die verantwoordelijk is voor Websense Benelux.

"Het beheer van de firewall in Windows XP gaat vrij moeizaam, zeker binnen bedrijven. Met onze software wordt dit makkelijker en kunnen bovendien de applicaties die binnen het netwerk actief zijn worden beheerd en gecontroleerd."

Behalve de integratie met de XP-firewall is in de nieuwe versie ook de url-controle verbeterd waarmee werknemers worden beschermen tijdens het surfen. Zo worden nu ook botnetnetwerken en 'greyware' tegengehouden. Bron: Techworld