De fout is opgemerkt door diverse Twitteraars en door RTV Utrecht. De online geplaatste foto liet een politiehelikopter op een pc-monitor zien met daar onderaan een briefje met de gebruikersnaam en het wachtwoord.

Wel gewijzigd

De lokale omroep heeft de politie meteen ingelicht, maar de foto staat nu nog altijd online. Het geopenbaarde wachtwoord is al wel gewijzigd, heeft de politie Utrecht laten weten aan Nu.nl.

Update:

De wachtwoordonthullende tweet (hierboven gelinkt) en de grote uitvoering van de foto zijn inmiddels toch offline gehaald. De kleine uitvoering, waarop het wachtwoord niet valt te lezen, is nog wel online.

Update2:

Een lezer van Webwereld tipt de redactie dat nu ook de kleine uitvoering van de foto is verwijderd van foto-uploadsite Yfrog. Overigens valt op die pagina nog wel de oorspronkelijke tweet te lezen, die bij Twitter offline is gehaald.

Update3:

De politie Utrecht geeft op Twitter nog een verklaring voor het gauw offline halen van de foto met gebruikersnaam en wachtwoord in beeld. "Foto van heli is verwijderd Was uiteraard niet een password van onze gevoelige politiesystemen(die plak je natuurlijk niet op je computer)".

Vervolgens tweet de politiewoordvoering over het verwijderen van de eigen 'lektweet': "Was niet slim om media om het verkeerde been te zetten in deze komkommertijd. Bericht verwijderd om de canard te stoppen." Overigens is een canard een term voor een journalistieke fout; een bericht dat (later) niet waar blijkt te zijn.