De politie heeft 17 Roemeense skimmers gearresteerd. Zes daarvan zijn opgepakt in een huis in Spijkenisse, drie in Amstelveen en acht anderen in een pand in Amsterdam, meldt de politie Rotterdam-Rijnmond. De Roemenen worden "verdacht van oplichting, aan skimmen gerelateerde strafbare feiten en van deelname aan een criminele organisatie".

De arrestanten zijn tussen de 20 en de 40 jaar oud. De politie heeft in de drie doorzochte huizen skimapparatuur aangetroffen. Ook zijn administratie, communicatiemiddelen, computers en twee Audi's geconfisqueerd.

Onderzoek gaat door

Volgens de politie kwam de zaak aan het rollen na de aanhouding van een aantal mannen in 2010. Die arrestanten hielden zich vooral bezig met het skimmen van Nederlandse tankstations.

Het oprollen van de ene 'gespecialiseerde' skim-bende bracht de politie op het spoor van een andere. "Uit dit onderzoek bleek dat een grote groep Roemenen zich op grote schaal bezighield met dit soort feiten. Deze groep richtte zich voornamelijk op betaalautomaten in winkels", aldus de politie.

Inbreken zonder stelen

Er werd ingebroken in onder andere winkels om betaalautomaten daar te voorzien van skimapparatuur. Daarmee wordt dan de informatie van pinpassen onderschept van klanten in die winkels. Vervolgens werden de pinpassen van de slachtoffers gekloond en de daaraan gekoppelde rekeningen leeggehaald in Canada en Mexico. Het onderzoek naar de groep is nog niet afgerond. De recherche sluit daarom meerdere aanhoudingen niet uit.