Een opmerkelijk advies van ons nationale politiekorps: als je vermoedt dat je vrouw (of man) je wachtwoorden weet van je e-mailadressen, DigiD of sociale media, verander deze dan direct. Want, het kan immers fout gaan in je relatie en dan ben je de klos.

"In conflictsituaties kunnen mensen rare dingen doen, ook met uw inloggegevens", waarschuwt de Hermandad. "Verander wachtwoorden, pincodes, DigiD en dergelijke regelmatig. En houdt ze voor uzelf. Als u vermoedt dat iemand anders een wachtwoord kan weten, verander deze dan direct, ook als u deze persoon vertrouwt. Relaties kunnen veranderen."

Man verspreid naaktfoto's ex

De politie doet het advies na een zaak waarin een 22-jarige vrouw na de beëindiging van haar relatie merkte dat ze niet meer bij haar e-mailaccounts kon, ook niet die van haar universiteit. Naderhand bleek haar ex via de accounts allerlei abonnementen af te sluiten en doorlopende kredieten aan te vragen. Ook werden naaktfoto's van de vrouw verspreid. De politie heeft de laptop van de man in beslag genomen en hem aangehouden.