Een nieuwe herinnering voor alle XP-plakkers. Microsoft geeft hen op zaterdag 8 maart -exact een maand voor het einde van de XP-support- een pop-up met daarin de vermelding dat zij een verouderd besturingssysteem draaien. Hierin zit tevens een link gestopt die leidt naar een website met informatie over een overstap naar een moderner OS.

De pop-up, die kan worden uitgeschakeld, verschijnt vanaf zaterdag maandelijks op de 8e van de maand. Microsoft heeft daarnaast een speciale site opgericht voor gebruikers die niet zeker weten of zij Windows XP draaien. Tot slot komt er een gratis versie van de tool PCmover Express beschikbaar. Daarmee kunnen gebruikers bestanden, muziek, video's, e-mail en gebruikersprofielen overzetten van XP naar Windows 7, 8 of 8.1.

Ook banken waarschuwen

Geschat wordt dat zo'n 10 procent van de consumenten nog XP gebruiken, en daarnaast zijn er nog tienduizenden overheidscomputers die afhankelijk zijn van XP. Ook de Nederlandse banken zijn vrijdag een gezamenlijke campagne gestart om klanten te waarschuwen voor het gebruik van XP bij internetbankieren.