Moves, een app die je fitnesstraining bijhoudt, beloofde twee weken geleden bij de bekendmaking van de overname door Facebook, dat het alle data van zijn gebruikers niet zou delen met de sociale media-gigant. Op de website, in e-mails en op Twitter werd daarin duidelijk een standpunt ingenomen.

En nu, amper twee weken later, is dat standpunt alweer veranderd, meldt de Wall Street Journal. De privacyvoorwaarden van Moves zijn deze week aangepast, waarin nu wordt gesproken over het delen van data met Facebook, althans met alle partners die het heeft. "We delen informatie, inclusief persoonlijke identificeerbare informatie, met onze affiliates", staat er nu onder meer.

Twitterstorm en Facebookwoede

De aanpassing van de voorwaarden leidden tot een twitterstorm en een berichtenstroom op de Facebookpagina van Moves. Maar meer prangend nog is de vraag wat een overname door Facebook betekent voor je persoonlijke data als van te voren is beloofd niet te delen.

Net zoals Whatsapp heeft gedaan en wat uiteindelijk de overstap van velen van Whatsapp naar bijvoorbeeld Telegram heeft tegen gehouden. Overigens heeft Facebook wel gezegd dat het beleid rond het delen van informatie met Whatsapp altijd nog kan veranderen...