Webwereld werkt sinds kort met een nieuwe proxyserver. In de nacht van zondag 14 november heeft zich op deze proxyserver een technische storing voorgedaan. Hierdoor werd de ‘connection persistence’ niet langer in stand gehouden: een gebruiker kon daardoor naar een andere webserver doorgestuurd worden dan aanvankelijk gepland, waardoor de gebruiker toegang kreeg tot de account van een andere gebruiker die eerder op die server was ingelogd. Daarbij was het mogelijk om reacties te posten onder de naam van de andere gebruiker en om de gegevens van die persoon te zien. Er zijn geen wachtwoorden gelekt.

Proxyserver

Zodra we op de hoogte zijn gesteld van het probleem (bedankt, gebruiker V-nix!) hebben we technische aanpassingen gemaakt zodat bezoekers niet eerst langs de proxyserver worden geleid. Hoewel dat het probleem voor de meeste gebruikers heeft opgelost, bleek het geen waterdichte oplossing. We hebben daarom nu aantal functionaliteiten uitgeschakeld, waardoor het op dit moment niet mogelijk is om reacties te plaatsen of om de eigen profielpagina te bekijken. Wie wil reageren op dit artikel kan dit doen op het Webwereld blog, waar een identieke versie van dit artikel is gepubliceerd.

In onze logbestanden kunnen we achterhalen wie in deze periode is ingelogd. Deze gebruikers zullen individueel per e-mail op de hoogte worden gesteld.

Webwereld biedt bij deze zijn oprechte excuses aan. We begrijpen dat een account persoonlijk is en dat een account persoonlijk moet blijven. We nemen dit dan ook heel ernstig op en we zullen al het mogelijke doen om uit te sluiten dat dit ooit nog zal gebeuren.

Contact

Gebruikers die geen e-mail hebben ontvangen en menen dat anderen toegang tot hun account hebben gehad, verzoeken we te mailen met [email protected] (vanaf het e-mailadres waaronder de account is geregistreerd). Mocht u uw vraag telefonisch willen stellen, dan kunt u de redactie tijdens kantooruren bereiken via 020-7585955.