Net als bij 'echte' .nl-domeinen komt er een WHOIS-database waarin de eigenaar van een bepaalde naam kan worden opgezocht. Volgens XS4ALL zal in de WHOIS van persoonsdomeinen ook het nummer van het identiteitsbewijs, de geboortedatum en de geboorteplaats van de domeineigenaar komen te staan.

"Wij hebben het vermoeden dat we wettelijk gezien geen kopietjes van paspoorten in ons bezit mogen hebben", aldus woordvoerster Sjoera Nas van XS4ALL. Juristen van de provider zoeken naar een duidelijk antwoord op de vraag. Er is ook een brief gestuurd naar de Registratiekamer. Als de vermoedens van XS4ALL waar lijken te zijn, dan is de opzet voor particuliere domeinen van SIDN dus in strijd met de wet.

Volgens XS4ALL biedt de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland particulieren wel de mogelijkheid hun telefoonnummer en adres onzichtbaar te houden voor het publiek, maar worden wel altijd de andere gegevens getoond.

Voor het eerst kunnen particulieren vanaf 15 november een eigen Nederlandse domeinnaam registreren bij de SIDN. Het persoonsdomein is niet vergelijkbaar met een gangbaar .nl-domein omdat er altijd een cijfercombinatie in staat. Zo kunnen meerdere mensen dezelfde naam aanvragen, bijvoorbeeld: www.verhagen.462.nl en www.verhagen.876.nl.

Registratie van een naam kan alleen via een bij de SIDN aangesloten organisatie, bijvoorbeeld een internetprovider of een hostingaanbieder.

XS4ALL zal dus geen persoonsdomeinen aanbieden. Volgens het ANP nemen ook andere grote providers als Wanadoo, Planet Internet en World Online een afwachtende houding aan.