Medewerkers die ook voor privédoeleinden surfen, brengen gemiddeld 12,81 uur per week op internet door. Van die 12,81 uur gebruiken ze ongeveer 3,06 uur (24 procent) voor privédoeleinden. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van Websense onder werknemers en it-beheerders, uitgevoerd door Harris Interactive.

Volgens Websense denken it-beheerders slechter over hun werknemers dan nodig. "Zij schatten de tijd op 5,7 uur per week, terwijl medewerkers dus toegeven hier maar 3,06 uur aan te besteden", aldus Websense.

De privésites die voor privédoeleinden bekeken worden, zijn in de meeste gevallen onschuldig van aard. Best bezocht zijn verkeerssite Mapquest (82 procent), nieuwssites (80 procent) en weersites (76 procent).

Uit het onderzoek blijkt verder dat veel werknemers zich nooit zullen wagen aan een bezoek aan 'expliciete sites'. Bijna de helft (46 procent) denkt dat zo'n bezoek kan leiden tot ontslag. Slechts eenderde (30 procent) denkt dat ze pas worden ontslagen als ze het bedrijfsnetwerk met spyware of een virus infecteren.

Weinig werknemers voelen ervoor het privésurfen op te geven. De helft van hen zegt liever de kop koffie op te geven dan de privébezoeken op de werkplek. Bron: Techworld