Criminelen kregen toegang tot het Skype-account van een cryptovalutainvesteerder en probeerden zijn klanten zover te krijgen valuta naar de malafide partij te sturen, meldt Ars Technica. De man kon deze aanval pareren, maar begon zich zorgen te maken over zijn telefoonnummer: wat als onverlaten dit wisten over te zetten naar hun eigen toestel?

AT&T kwam de zorgen van de investeerder tegemoet door een pincode in te stellen die hij moest opgeven om te bevestigen als hij zijn telefoonnummer wilde overdragen naar een andere simkaart. Helaas werkte dat mechanisme niet en met de simfraude kregen aanvallers zo'n 24 miljoen dollar aan cryptovaluta in handen.

De provider probeerde de vorig jaar aanhangig gemaakte rechtszaak naar de prullenbak te laten verwijzen, omdat de investeerder niet duidelijk had uitgelegd hoe de hack precies was gebeurd. Een rechter vond dat ook, maar achtte dat onvoldoende om de zaak te seponeren.

De investeerder krijgt drie weken de tijd om zijn klacht bij te werken met details over hoe de roof precies kon gebeuren en wat de rol van AT&T daarin was. De rechter lijkt verder voornemens te zijn om de wens van de cryptovalutadeskundige om de contractvoorwaarden van AT&T - waarin staat dat de provider niet aansprakelijk kan worden gesteld - nietig te verklaren.