Uit een politieauto in Amstelveen is vorige week een doorgeladen politiewapen en een laptop gestolen. De spullen waren van een rechercheur die werkzaam is op de afdeling Zware Criminaliteit van de Recherche, zo meldt de Amsterdamse omroep AT5. Wat voor informatie er op de laptop staat, is onbekend.

De spullen lagen in de kofferbak van de politieauto. Op het moment van de diefstal zat de rechercheur in een eetcafé. Behalve het dienstwapen namen de dieven ook nog het politielegitimatiebewijs en de agenda van de rechercheur mee.

Het is het zoveelste incident waarbij politie en justitie in verlegenheid worden gebracht doordat vertrouwelijke informatie zoekraakt of wordt gestolen. In januari raakte een geheim agent van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst al een geheugenstick kwijt.

Ook van de inlichtingendienst AIVD kwamen vertrouwelijke gegevens in verkeerde handen. Een medewerker van de dienst bleek in december diskettes met vertrouwelijke informatie in een lease-auto te hebben achtergelaten.

Woensdagmiddag zijn de meeste goederen echter weer teruggevonden. Alleen ontbreekt een cd-rom nog. Eén van de betrokken autokrakers zegt dat hij de cd-rom in een vuilnisbak heeft gegooid, zo stelt zijn advocaat tegenover persbureau ANP.