Sven Jaschan werd werd op 7 mei 2004 door de politie van de stad Rotenburg (Nedersaksen) gearresteerd na een tip van iemand die het door Microsoft uitgeloofde tipgeld wilde opstrijken. De Sasser-worm infecteerde duizenden computers door een beveiligingslek in Windows te misbruiken.

Na verhoor bekende Jaschan de auteur te zijn van de Netsky-worm. Hiermee wilde hij twee andere virussen, MyDoom en Baggle, van geïnfecteerde pc's verwijderen. Na de Netsky-worm creëerde Jaschan de Sasser-worm.

In de 77-pagina's tellende aanklacht wordt de 18-jarige Jaschan beschuldigd van computersabotage, datamanipulatie en verstoring van publieke netwerken. Op deze aanklacht staat maximaal vijf jaar gevangenisstraf.

Volgens een woordvoerder van justitie is de kans klein dat Jaschan zo'n zware straf krijgt omdat hij geen strafblad heeft. Bovendien is er weinig schade gemeld als gevolg van de worm. 143 Mensen hebben tegen de virusmaker een klacht ingediend. In totaal is voor 130.000 euro schadevergoeding geëist. Vermoedelijk ligt het werkelijke schadebedrag nog hoger, maar veel bedrijven en particulieren zouden hebben verzuimd om schade te claimen.