Dat Reddit tot zulke grove maatregelen over is gegaan, is niet geheel onverwacht. Bron van alle ellende was de subreddit SonyGOP. Die subreddit werd gebruikt als discussieplatform met als onderwerp de hack op Sony, maar op het platform werden tevens downloadlinks naar de gestolen data gedeeld.

Die data is rechtmatig eigendom van Sony, dat een beroep doet op de American Digital Millennium Copyright Act en een bevel tot het neerhalen van de subreddit bij Reddit neerlegde. Ook de oprichter van de subreddit is geband van de site, meldt The Guardian. Tegen Business Insider meldt Reddit dat discussies over de hack wel gewoon zijn toegestaan.

Snellere actie dan in geval The Fappening

Dat Reddit zo snel overgaat tot algehele verwijdering is wel opvallend. Immers, bij The Fappening, waarbij pikante foto's van beroemdheden waren gestolen uit iCloud-accounts, greep Reddit minder streng in. De subreddit die foto's deelde vanuit de hack, werd in eerste instantie niet gesloten, maar 'slechts' gemodereerd. Later pas werd de subreddit alsnog offline gehaald toen bleek dat moderatie niet afdoende was.

Sony heeft eerder deze week ook andere sites aangeschreven met het juridisch onderbouwde verzoek gestolen data te vernietigen. Onder die sites waren onder meer de New York Times en Re/Code.