Nadat Q-International door Webwereld op de hoogte was gesteld, heeft het reisbureau het betreffende bestand dinsdagavond laten verwijderen. "Ik schrik hier wel van", reageert Peter Vesseur van Q-International op het nieuws. "Een concurrent zou hier zo mee aan de haal kunnen gaan."

Volgens Vesseur betreft het abonnees van een nieuwsbrief van het reisbureau. "We hebben een bedrijf ingehuurd om dit voor ons te regelen, maar dit is natuurlijk niet de bedoeling."

Dat het bestand met e-mailadressen open en bloot op de server van Q-International stond, kwam aan het licht via de site Stuurfout.nl. Dit weblog plaatste aanvankelijk twee screenshots om de problemen bij Q-International aan te tonen.

Volgens Q-International was het simpel om de adressenlijst te achterhalen. "Door een paar eenvoudige opdrachten uit te voeren kregen we de beschikking over de volledige e-maildatabase met maar liefst 2761 e-mailadressen." Het weblog lichtte Q-International per e-mail in over het lek.

Omdat het reisbureau niet reageerde, plaatste Stuurfout.nl later een link naar de volledige adressenlijst onder het motto 'wie niet reageert op e-mails moet maar voelen'. Deze link werd onder meer overgenomen door het weblog Necrofiel.nl. Vesseur stelt dat hij geen e-mail heeft ontvangen over de openbare lijst met e-mailadressen.