In een blogpost schrijft de voorman van de Free Software Foundation dat hij ten onrechte heeft gezegd dat er achterdeurtjes zitten in Mac OSX, waardoor zonder toestemming software kan worden geïnstalleerd. Nu geeft hij toe dat die claims ongegrond waren. Hij biedt zelfs zijn excuses aan voor het herhalen van beschuldigingen die hij niet waar kan maken en waarvan hij aan moet nemen dat ze onwaar zijn.

In een interview met eWeek had hij bijvoorbeeld gezegd dat Windows een achterdeur heeft die Microsoft in staat stelt om als dat zo uitkomt veranderingen aan te brengen in de software. “De gebruiker heeft daar geen controle over – geen verweer. Windows heeft geen beveiliging tegen de ergste maker van Windows malware, Microsoft zelf. En Apple heeft hetzelfde gedaan met Mac OSX”

Die laatste claim heeft hij nu dus ingetrokken. Maar we hoeven niet helemaal stil te vallen van verbazing. Gelukkig is Stallman direct na deze ontboezeming weer de oude en trekt hij stevig van leer tegen het onethische Apple. Want Apple mag dan geen achterdeuren in zijn software stoppen, dat maakt het bedrijf zeker niet goed! Mac OSX heeft nog andere verderfelijke features, zoals DRM. Bovendien is het proprietary software, waardoor de fabrikant de enige is die controle heeft over het programma, die hij gebruikt om de controle te houden over de gebruikers. Apple mag dan geen achterdeurtjes installeren, maar Stallman blijft bij zijn veroordeling!

Bron: Techworld