Cnet meldt dat dit blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Gartner. Het rapport toont aan dat mensen met een inkomen van meer dan 100.000 dollar per jaar, een gemiddelde van 112 phishingmails ontvangen. Het totale gemiddelde ligt op 74 phishingmails.

In phishingmails worden mensen onder valse voorwendselen naar websites, zoals valse banksites gelokt en verleid om vertrouwelijke informatie achter te laten.

Hoewel bleek dat gebruikers met hoge inkomens minder snel op een dergelijke link klikken, zijn de bedragen waarvoor ze opgelicht worden aanzienlijk hoger. Gemiddeld ligt dit bedrag vier keer hoger dan bij de overige inkomens.

Analist Avivah Litan laat weten dat het niet zeker is of oplichters daadwerkelijk deze mensen als doelwit hebben. "Wel is het duidelijk dat deze groep mensen meer phishingmails ontvangen. Het zou kunnen dat dit komt doordat deze mensen op internetlijsten staan die aantrekkelijk zijn voor oplichters."

Tevens blijkt uit het rapport dat steeds meer mensen phishingmails ontvangen. In twee jaar is dit aantal bijna verdubbeld. Ook is het gemiddelde bedrag dat mensen afhandig wordt gemaakt flink gestegen, van 257 dollar vorig jaar tot 1244 dollar dit jaar.