Research In Motion (RIM), de fabrikant van BlackBerry, stelt eind maart zijn zakelijke beveiligingssoftware Mobile Fusion beschikbaar op de mobiele platformen Android en iOS. Met Mobile Fusion kunnen IT-beheerders de verschillende mobiele toestellen van werknemers vanuit een webbased interface beheren.

Beheer op afstand

Met Mobile Fusion krijgt de zakelijke markt de mogelijkheid om verschillende smartphones over-the-air te beheren. Hiermee kunnen beheerders op afstand software updaten, een toestel vergrendelen, data wissen, wachtwoorden resetten en apps en software op een reeks toestellen instellen, waaronder iPads, iPhones en Android-apparaten.

RIM wil met Mobile Fusion het standaardplatform zijn voor de beveiliging en het beheer van smartphones in de zakelijke markt. "Wat onze zakelijke klanten zoeken, en waar een kans ligt voor ons, is om het standaardplatform te worden", zegt RIM's vice-president Enterprise Product Management, Alan Panezic, tegen nieuwsdienst Reuters.

Bestaande beveiliging

De software zal verder aansluiten bij de beveiligingen van de afzonderlijke mobiele platformen. "We maken optimaal gebruik van de beveiligingen die aanwezig zijn in de bestaande besturingssystemen. We zullen deze beveiligingen op geen enkele manier negeren", aldus Panezic.

Mobile Fusion bestaat onder andere uit BlackBerry Enterprise Server (BES), de beheer- en beveiligingssoftware voor BlackBerry's. BES wordt door veel overheidsinstanties en multinationals gebruikt, vanwege de beveiliging (versleuteling) van het verkeer.