Het Blackberry-platform maakt al gebruik van de Certicom Elliptic Curve-technologie, maar RIM wil meer invloed in de verdere ontwikkeling daarvan. RIM legde daarom begin december een vijandig bod neer van in totaal ongeverr 40,5 miljoen euro om de aanbieder van versleutelingstechnologie uit te kopen.

De telefoonfabrikant heeft al sinds 2007 een oogje op Certicom maar kwam lange tijd niet tot een vergelijk met de directie. Daarop besloot RIM de beurs voor de neuzen van de Certicom aandeelhouders te zwaaien. Het bod zat 76,5 procent boven de aandelenkoers van de encryptiespecialist op dat moment.

Het bestuur van Certicom was daar niet van gediend, en stapte naar de Canadese rechter om het bod ongeldig te laten verklaren. RIM zou eerdere afspraken geschonden hebben door informatie te gebruiken waarvan was afgesproken dat die vertrouwelijk, en dus beschermd waren. Daarmee, zo pleit Certicom, heeft RIM een oneerlijk voordeel ten opzichte van andere partijen die geïnteresseerd zijn in de aandelen. Deze week kreeg Certicom gelijk, en heeft RIM besloten het bod geheel in te trekken. Bron: Techworld