De Mediamax-software van Sunncomm wordt geassocieerd met de audio-cd's van Sony, maar is ook aanwezig op cd's van andere labels. Sunncomm stelt nu dat wanneer gebruikers in de toekomst de gebruikersovereenkomst niet accepteren de software ook niet geïnstalleerd wordt, zo meldt de Electronic Frontier Foundation (EFF).

Het bedrijf gaat daarnaast standaard een uninstaller meeleveren. Verder laat Sunncomm de software eerst door een onafhankelijk beveiligingsbedrijf testen om problemen te voorkomen. In december kwam Sunncomm in het nieuws toen bleek dat de rootkit-software een beveiligingslek herbergt. Een patch om dit lek te dichten werkt averechts. Het lapmiddel zet de pc open voor kwaadwillenden.

De beloftes van Sunncomm staan los van First 4 Internet. Dat bedrijf kwam in 2005 als eerste negatief in het nieuws toen bleek dat de software van First 4 Internet zich stiekem installeerde, zonder medeweten van de gebruiker. Later bleek de Mediamax-software van Sunncomm soortgelijke problemen te geven.

De complete gang van zaken rond deze rootkit van Sony is terug te vinden in het dossier Sony's rootkit.