De allereerste Trustworthy Technology Conference (TrustyCon) wordt gehouden op 27 februari in San Francisco. Dat is in dezelfde week als de RSA-conferentie, op de donderdag. Aanwezige sprekers zijn onder meer Mikko Hyppönen, Chris Palmer, Marcia Hofmann, Christopher Soghoian en Jeff Mossy. Zij nemen geen genoegen met de ontkenning van beveiligingsbedrijf RSA van het inbouwen van de veelbesproken NSA-backdoor in zijn beveiligingssoftware.

De beschuldigingen dat RSA een geheim miljoenencontract had met de Amerikaanse inlichtingendienst NSA hebben veel beveiligingsexperts overtuigd. RSA ging hier - na eerst enkele dagen zwijgen - lijnrecht tegenin. Maar nadat eerst Hyppönen publiekelijk afstand deed, volgden er meer collega's.

Zij zijn allemaal uitgenodigd op 27 februari. Tijdens TrustyCon wordt er onder meer gediscussieerd over de technische, juridische en ethische kanten bij het gebruik van technologie. Saillant detail: TrustyCon wordt georganiseerd in het AMC Metreon Theatre, op nog geen 400 meter van het Moscone Center, waar de RSA-conferentie tegelijkertijd wordt gehouden.

Lees verder: Is de RSA-boycot nou wel zo'n goed idee?