De site prijst zichzelf aan als de 'eerste beurs voor webverkeer'. Sitebeheerders die niet kunnen voldoen aan de wensen van adverteerders of andere belanghebbenden, kunnen op de site webverkeer inkopen – desgewenst afkomstig van computers uit bepaalde landen of van gebruikers die geen IE hebben geïnstalleerd.

Security-blogger Brian Krebs die op de site inlogde, maakt onder meer melding van een verkoper die webverkeer te koop aanbiedt dat afkomstig lijkt van Google-zoekopdrachten. De prijs: 13 dollar voor duizend bezoeken.

Volgens de voorwaarden van de site is het niet toegestaan om webverkeer naar geïnfecteerde pagina's of sites met porno te leiden. Of Robotraff.com daadwerkelijk de hand houdt aan deze regels is zeer twijfelachtig.

De online beurs oefent zonder twijfel een grote aantrekkingskracht uit op beheerders van adult-sites en op mensen die zelf op een makkelijke manier een zombie-netwerk willen opbouwen (door bezoekers naar een geïnfecteerde pagina te sturen). "Ze noemen het een verkeersdistributiesysteem, maar het eerder een 'pay-per-compromise' netwerk", verklaart Lawrence Baldwin (oprichter van het security-bedrijf myNetWatchman.com) tegenover Krebs.

Overigens meldt de browserbeveiliger van McAfee dat het bezoeken van Robotraff.com zelf ook een veiligheidsrisico met zich meebrengt. "Bij onze testen heeft deze site geprobeerd onrechtmatige wijzigingen op onze test-pc aan te brengen door gebruik te maken van een beveiligingsprobleem van de browser. Dit is een ernstig beveiligingsrisico waardoor de pc geïnfecteerd kan raken." Bron: Techworld