Een groot aantal Zwitserse internetters ontvingen afgelopen week een mail van de antispamblogger Roman Hüssy waarin hij bekende dat hij van plan was zichzelf om te brengen. Het spambericht opende met een hartekreet van Hüssy die aangaf dat zijn leven geen zin meer had en dat alles wat hij heeft opgebouwd verdwenen was.

De mail kreeg een macabere wending toen Hüssy zogenaamd bekende dat hij bovendien van plan was om zijn vriendin en zijn beste vriend van het leven te beroven. Reden hiervoor zou zijn dat hij beiden met elkaar in bed had aangetroffen.

Politie

Bezorgde ontvangers van de mail hebben contact opgenomen met de Zwitserse politie, die Hüssy vervolgens midden in de nacht van zijn bed kwamen lichten. Volgens de Zwitserse nieuwssite 20min.ch hebben naar schatting 100.000 Zwitsers de gewraakte mail ontvangen.

Hüssy vermoedt dat Russische criminelen achter de spammail zitten. Tegenover 20min verklaarde hij dat de mail de signatuur van de Russische internetmaffia droeg. Reden voor de aanslag zou Hüssy's weblog zijn, waar hij regelmatig waarschuwt voor gevaarlijke websites en Trojans. Op zijn site waarschuwde Hüssy onlangs voor een Duitstalige Trojan van Russische makelij die erop gericht was om bankgegevens buit te maken. Hüssy ziet de aanval als Russische wraak voor zijn waakzaamheid.

DDoS-aanval

Op zijn blog laat Hüssy weten dat de acties van de Russische maffia niet beperkt zijn gebleven tot de zelfmoordmail. Zijn weblog is 24 uur lang bestookt met een Distributed Denial of Service aanval (DDoS). Dit houdt in dat de een server van een site extreem veel verbindingsverzoeken te verwerken krijgt. Resultaat: een site die onbereikbaar is of een gecrashte server.