De beveiligingsonderzoekers testten onder andere een videosurveillance systeem. Het team had slechts 12 seconden nodig om de videostroom te kunnen onderbreken en na 105 seconden was de harde schijf van het apparaat (een Western Digital 3.5 inch) zo van slag dat het apparaat helemaal niet meer werkte en opnieuw opgestart moest worden. De afstand tussen de speaker en het apparaat betrof ongeveer tien centimeter.

Ook werd er een Del XPS 15 9550 laptop getest. De gewraakte geluiden werden afgespeeld over de ingebouwde speakers van de laptop. Na ongeveer 45 seconden reageerde de laptop niet meer en na twee minuten crashte het volledige systeem en moest de computer opnieuw worden opgestart.

De hoorbare geluiden zorgen ervoor dat de leeskoppen op een andere manier vibreren in de schijf wat ervoor zorgt dat de interne beveiliging de koppen opnieuw parkeert. De ultrasone geluiden zorgen ervoor dat de schoksensor van de harde schijf onterecht denkt dat de drive hevig wordt bewogen waardoor de koppen worden geparkeerd.

Het volledige onderzoek kan hier (PDF) worden gelezen.