De CanSecWest conferentie komt er weer aan, met de Pwn2Own wedstrijd. In de Hacker Contest zullen dit jaar browsers en mobiele besturingssystemen worden aangevallen. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt iedere hack beloond met een geldprijs. De eerste die bij een apparaat binnenkomt krijgt daarbovenop de gekraakte hardware cadeau.

Als voorschot op de wedstrijd heeft de top-hacker van vorig jaar een paar voorspellingen gedaan. Volgens hem zal Safari door maar liefst 4 hackers worden gekraakt. “Dat is een makkelijk doelwit.” IE en Firefox zullen overeind blijven. Die zijn te moeilijk om te kraken in vergelijking met de vijfduizend dollar die er tegenover staat.

Van de mobiele besturingssystemen wordt Android gehackt door maar 1 persoon. “Niet al te moeilijk, maar niemand heeft zo’n apparaat.” iPhone en Symbian zullen overeind blijven, volgens Miller.

Over Blackberry, Windows Mobile en Chrome weet Miller niet genoeg om er iets intelligents over te kunnen zeggen. Maar waarschijnlijk zijn ze zo obscure dat ze de aanvallen zullen overleven.

Bron: Techworld