Beveiligingsonderzoeker Amihai Neiderman heeft tegenover Kim Zetter van Motherboard geen goed woord over voor de code. Hij wijst niet alleen op programmeerfouten, maar ook op een fout in de Tizen Store waardoor aanvallers eenvoudig een malafide update kunnen pushen naar geïnstalleerde legitieme apps. Dat ligt aan een geheugenfout waardoor de authenticatie daarvan omzeild kan worden.

Dat betekent dat smart-tv's met Tizen nou niet bepaald de best beveiligde televisies zijn. Neiderman wijst op het ontbreken van SSL en een hele zwik fouten die de afgelopen jaren zijn geschreven, dus niet stammen uit de tijd dat Tizen nog een van zijn voorlopers was, zoals MeeGo. Neiderman presenteerde zijn bevindingen op een beveiligingscongres van Kaspersky.

Lees ook: 7 vergeten mobiele besturingssystemen Tizen is een hybride van meerdere inmiddels verlaten projecten als LiMo, MeeGo en Bada en was oorspronkelijk bedoeld als smartphone-OS. Die markt wordt gedomineerd door Android en Samsung concentreert zich inmiddels met Tizen op IoT-apparaten als smart-tv's, verbonden auto's en andere internetverbonden apparatuur.