In Ede en omgeving is het kopen van een schroevendraaier, beitel of moker niet zonder enig risico. Kopers worden met beveiligingscamera gefilmd, de beelden worden opgeslagen en later teruggekeken door de plaatselijke politie. Ook wordt er in het verkoopsysteem van de bouwmarkt geneusd of er aanvullende informatie is opgeslagen die de agent herkent van meer of minder bekende inbrekers.

De politie wil daarmee naar eigen zeggen "de aankoop van producten die geschikt zijn om mee in te breken bemoeilijken". De politie komt regelmatig langs bij de bouwmarkten om de camerabeelden van de aankopen van dergelijke hardware te bekijken. Komt uw gezicht de dienstdoende agent niet bekend voor, heeft u niks te vrezen, bezweert de politie in Ede.

De deelnemende bouwmarkten zijn: de Praxis Ede, Gamma Ede, Karwei Ede, Probin Edese IJzerwarenhandel, Deco Home Elbert Jansen, Imbema Westerhof automaterialen, Geels, Formido Bennekom, Gamma Wageningen, Karwei Barneveld, Gamma Barneveld, Karwei Veenendaal, Gamma Veenendaal en Praxis Veenendaal.