Snyder, die zei een grote Apple-fan te zijn ("Ik heb een Mac bij me"), verklaarde tijdens de MIS Training Institute's IT Security World conference in San Francisco dat Apple op security-gebied nog het nodige werk moet verzetten. "We horen niet wat Apple doet op het gebied van security. Ik zou een stuk meer vertrouwen hebben als ze over die zaken zouden communiceren."

Snyder zei dat ze onder meer van Apple zou willen weten of het security-team van het bedrijf gerapporteerde kwetsbaarheden onderzoekt, of er patches aan zitten te komen en wat voor interne processen er worden gebruikt om de beveiliging van de belangrijke producten te verbeteren.

Oester

Dan Goodin van The Register wijst erop dat de security-afdeling van Apple in vergelijking met andere grote softwaremakers zo gesloten is als een oester. Andere grote software-ontwikkelaars, zoals Microsoft, Mozilla en Google hebben bijvoorbeeld allemaal een weblog gewijd aan security-onderwerpen.

Volgens Snyder kan Apple een voorbeeld nemen aan haar voormalige werkgever, Microsoft. "De security-industrie heeft meer vertrouwen in het security-werk van Microsoft gekregen omdat Microsoft erover begon te communiceren."