Volgens de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) zal de vraag naar DNSSEC-gesigneerde domeinen sterk toenemen. Het Forum College en Standaardisatie heeft DNSSEC toegevoegd aan de zo geheten 'pas toe of leg uit'-lijst. Die lijst bevat technologie die de overheden moeten gebruiken en als ze dat niet doen, moeten ze een goede reden overleggen waarom ze dat besloten hebben.

Na een maand al op de lijst

De lijst bestaat al jaren en bevat bijvoorbeeld veel open source-software en open standaarden. Vorige maand werd ook DNSSEC aan die lijst toegevoegd. Dat is een maand na de landelijke uitrol ervan. DNSSEC is opgenomen in de lijst vanwege een “betere beveiligd fundament van het internet", waardoor identiteitsfraude en internetdiefstal beter zou zijn te voorkomen, meent het Forum.

De lijst volgt over het algemeen de Europese richtlijnen zoals die zijn vastgelegd in de European Interoperability Framework. De bedoeling is het voorkomen een vendor lock-in, het zich vastleggen aan de technologie van een bepaalde leverancier. Ook moet het ervoor zorgen dat elke burger ongeacht de gebruikte technologie (veilig) toegang kan krijgen tot digitale overheidsinformatie.