De patches zijn in augustus en oktober uitgegeven. Beide patches kunnen problemen veroorzaken bij ActiveX-controls. ActiveX-technologie wordt alleen gebruikt door Internet Explorer-browsers en maakt het delen van informatie tussen meerdere applicaties mogelijk. Een van de twee patches verhindert een correcte werking van Java binnen de browser.

Volgens Microsoft worden slechts enkele gebruikers getroffen door de patches. "Door de verandering die we hebben doorgevoerd met het oog op veiligheid, hebben enkele gebruikers problemen met webpagina's die voorheen correct werkten", verklaart Stephen Toulouse van Microsoft tegenover CNet.

Na installatie van de patch checkt Internet Explorer of de ActiveX-control een bepaalde beveiligingsinstelling heeft. Zo niet, dan wordt de control geblokkeerd. Microsoft adviseert ontwikkelaars hun ActiveX-controls te recompilen en de control als veilig te kenmerken. Als eventuele omweg kunnen gebruikers hun beveiligingsinstelling van Internet Explorer op Laag zetten. Microsoft raadt dit echter niet aan.