Snapchat staat niet bepaald bekend om goede security. De hippe chatdienst lekte in december 4,6 miljoen gebruikersnamen en telefoonnummers van Amerikanen doordat een hacker gebruikmaakte van een bot en vorige week nog verscheen het bericht dat gebruikers van de dienst de laatste tijd met een flinke hoeveelheid spamberichten te kampen hebben.

De chatdienst neemt maatregelen en introduceert in de nieuwe versie van zijn app een bijzondere, zeer hippe manier om echte gebruikers van robots te onderscheiden. Snapchat gebruikt nu namelijk zijn geestmascotte om te bepalen of je account wel echt is. De CAPTCHA-verificatiemethode toont negen plaatjes waarbij de gebruiker de afbeeldingen met geest moet selecteren.

Naast deze afbeeldingenverificatie voert Snapchat ook aan de serverkant een extra check in waarbij het telefoonnummer van de gebruiker gecontroleerd moet worden voordat je vrienden kunt toevoegen. Deze laatste optie is niet verplicht. Het is mogelijk om voor een opt-out te kiezen zodat je telefoonnummer niet bij Snapchat wordt bewaard.