Op 19 november verscheen Sober.I die zich in rap tempo verspreidde. Bij Sophos staat deze worm daarom met stip op nummer twee in de lijst van meest voorkomende virussen. Vooral in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk heeft Sober slachtoffers gemaakt. De eerste Sober-worm dateert van 27 oktober 2003.

Eerder deze maand beweerde het Nederlandse beveiligingsbedrijf Cleanport dat Sober.J het meest agressieve virus van 2004 is. Op het hoogtepunt, rond 23 november, was een derde van de gefilterde e-mails besmet met Sober.J, aldus Cleanport.

Naast de Sober-wormen was deze maand ook de verschijning van de Bofra-worm nieuw. Bofra verspreidt zich sinds 8 november via e-mail en het p2p-netwerk van Kazaa. De worm, ook wel Mydoom.AH of MyDoom.AG genoemd, maakt gebruik van het Iframe-lek in Windows.

Netsky

In de maand november kwam de Netsky-worm in diverse varianten het meest voor. Volgens antivirussoftwaremaker Sophos bestond bijna een kwart van alle virussenrapportages uit Netsky.P. Ook bij Trend Micro is Netsky.P de onbetwiste aanvoerder. Netsky.P werd in maart voor het eerst gesignaleerd.

Trend Micro hield 14 procent minder kwaadaardige codes (virussen, wormen en Trojaanse paarden) tegen dan in oktober. In de statistieken van Sophos is juist een stijging van het aantal virusmailtjes te constateren. Volgens Sophos was in november één op de achttien e-mailberichten een virusmailtje.