It-managers blijken in steeds grotere mate de toegang tot sites te blokkeren. Naast webmaildiensten zoals Hotmail en Gmail, worden ook steeds vaker Hyves, Youtube en LinkedIn gefilterd. Dat stelt althans beveiligingsbedrijf Email Systems op basis van eigen gegevens.

Maar liefst 83 procent van de klanten van Email Systems blijkt sociale netwerksites te blokkeren. Ook komt het vaker voor dat werknemers geen videosites, zoals Youtube, en andere streaming content meer kunnen afspelen.

Dit gebeurt vaak om te voorkomen dat werknemers te lang privé gaan surfen en omdat veelvuldig bezoek aan sociale netwerksites de kans op het lekken van vertrouwelijke informatie vergroot, aldus Email Systems. Het bedrijf schat dat 40 procent van de Nederlandse bedrijven het internetverkeer controleert.

Vorige week bleek uit een kwartaalrapport van MessageLabs ook al dat het bezoeken van sociale netwerksites op de werkplek steeds minder vaak wordt getolereerd. Facebook is internationaal de meest geblokkeerde sociale netwerksite, aldus MessageLabs.