Dat blijkt uit een blogpost op het Europese PlayStation blog. Eerder werd al bekend dat de Amerikaanse gebruikers van het PlayStation netwerk onder andere een online identiteitsverzekering kregen die kosten voor misbruik dekt tot 1 miljoen dollar per gebruiker. Dat gaat aan de neus van Europese gebruikers voorbij.

Gratis games

Nederlanders krijgen een Welkom Terug cadeau. Dat bestaat uit 2 PS3 games, 30 dagen lang gratis toegang tot de PlayStation Plus dienst voor normale gebruikers en 60 dagen gratis toegang voor PlayStation Plus gebruikers. Wie een PSP account heeft kan ook twee PSP spellen uitkiezen. Music Unlimited gebruikers krijgen ook 30 dagen gratis toegang tot de dienst. Voor PlayStation Home is nog geen regeling getroffen.

Alle aangeboden content is beschikbaar via de PlayStation Store als die weer online is. Wanneer alles weer helemaal werkt durft Sony nog niet te voorspellen. Amerikaanse PlayStation-gebruikers krijgen ongeveer dezelfde compensatie voor de downtime en het lekken van persoonlijke gegevens door slechte beveiliging. In de VS kunnen er ook gratis films worden gehuurd en is er wel een regeling voor PlayStation Home gebruikers.