Hacker Geohot (George Holtz) heeft ervoor getekend dat hij nooit meer Playstation-apparatuur hackt, of tools daarvoor verspreidt. Dit verbod geldt voor huidige én toekomstige Playstation-hardware van Sony. "Het was nooit mijn bedoeling om gebruikers problemen te bezorgen of om piraterij makkelijker te maken", verklaart de Playstation3-hacker.

Games kopiëren

Een principe-akkoord voor de schikking is eind vorige maand al bereikt. De definitieve overeenkomst is nu gesloten en geopenbaard op het Playstation Network van Sony. Hotz erkent in de schikking niet dat hij Amerikaanse wet heeft geschonden door te openbaren hoe de beveiliging van de Playstation3 valt te omzeilen. Het is daardoor in theorie mogelijk om illegaal gekopieerde games te spelen op de console van Sony.

Op zijn blog stelt Holtz nu dat hij Sony-producten voortaan boycot. Hij roept anderen op dit ook te doen. Verontruste commenters daar krijgen van de hacker geen details te horen. De schikking is vertrouwelijk dus mag hij geen informatie erover onthullen, antwoordt hij op diverse posts.

Eerder had hij al aangegeven de 'gamestelefoon' van Sony Ericsson te willen kraken. Het is niet duidelijk of het permanente Playstation-verbod voor de hacker ook geldt voor dat toestel, Xperia Play geheten en officieel niet van Sony maar van Sony Ericsson.

Heksenjacht

In de schikking verklaren het bedrijf en de PS3-hacker ook dat laatstgenoemde niet betrokken is bij de recente aanvallen op de websites en internetdiensten van Sony. Het los-vaste hackercollectief Anonymous heeft de Japanse elektronicareus bestookt met DDoS-aanvallen.

Dat is gedaan uit protest tegen de aanklacht tegen Geohot én de jacht op de kraakinformatie. Sony wil bijvoorbeeld de ip-adressen opeisen van iedereen die de sites bezocht heeft waar Geohot's data is geplaatst of mogelijk is besproken. Dat omvat ook YouTube-filmpjes en de comments daarbij.

Update: Artikel uitgebreid met informatie van Geohots blog.