De nieuwe Sophos Security Suite is geschikt voor Windows en Mac OS X en naar eigen zeggen bedoeld voor bedrijven zonder echte it-afdeling.

De bundel beschermt de bedrijven tegen virussen, spyware, spam en hacks. Volgens Sophos kan dit alles worden geïnstalleerd door iemand zonder technische kennis.

Sophos Security Suite update zichzelf elke tien minuten. Via een beheerscherm kan eenvoudig worden gezien of er malware is ontdekt.

Het inbraakdetectiesysteem is gebaseerd op de zogenoemde Behavioral Genotype Protection van Sophos dat in staat is om patronen te herkennen in kwaadaardige code en deze te blokkeren.

Verder is de bundel uitgerust met een softwarematige firewall en filtertechnologie om binnenkomende mail te filteren op spam, virussen en spyware.

Via de website van Sophos kan Sophos Security Suite worden gedownload voor een test van dertig dagen. Bedrijven die momenteel Sophos Small Business Suite, Anti-Virus SBE 1.x of Puremessage SBE 2.5.1 gebruiken, kunnen volgens de fabrikant in aanmerking komen voor een gratis upgrade. Bron: Techworld