Op de site prdv.nl kan iedereen via een webformulier contact opnemen met de partij. Dit contactformulier blijkt echter zo slecht geprogrammeerd dat het eenvoudig kan worden misbruikt om spam te versturen via de server van Prdv.nl.

"Er is geen politieke partij in Nederland die zo'n goeie website heeft. Wat een toegankelijkheid, je kan overal bij met een paar klikken", zo is op de site te lezen. Deze uitspraak blijkt meer waarheid in zich te bevatten dan de bedoeling is.

Volgens Otto van Ouwerkerk, werkzaam bij provider BIT, is het namelijk voor iedereen een fluitje van een cent om een scriptje te schrijven dat misbruik maakt van het lek in het contactscript. Een test van Webwereld, die gebruikmaakt van het scriptje van Van Ouwerkerk, bewijst dat een ieder inderdaad spam via de servers van prdv.nl kan versturen.

Hierbij kan ieder gewenst afzendadres worden ingevuld. Als subject staat echter standaard 'Informatie aanvraag PRDV'. Stafchef Peter Schouten is niet onder de indruk van het lek. "Het is nogal hectisch hier, dus we hebben andere zaken aan ons hoofd."

Later benadrukt Schouten dat hij wel degelijk onder de indruk van het lek was. "Ik heb juist onmiddellijk contact opgenomen met Michiel Meijerink van Mediaxplosion (het bedrijf dat de site heeft ontworpen - red.). Vervolgens werd echter vrijdagochtend duidelijk dat de heer Meijerink door een inbraak in zijn huis was afgeleid en niet direct actie had ondernomen."