Door de ddos-actie was de site van antispamorganisatie Spamhaus enkele uren onbereikbaar, zo meldt The Register. Na het filteren van het botnetverkeer kon Spamhaus de site weer online krijgen. Het is onbekend van wie de aanval afkomstig is. In september 2003 werd Spamhaus ook getroffen door een grootschalige aanval. Destijds waren het pc's geïnfecteerd met de Sobig-worm die schuldig waren aan de aanval.

Volgens directeur Steve Linford van Spamhaus is het grootschalig gebruik van de zwarte lijst van de organisatie de oorzaak van de aanval. "We blokkeren dagelijks ongeveer 10 miljard spamberichten", stelt Linford. "We staan op het punt een nieuwe lijst vrij te geven waardoor het spammen met Trojaanse Paarden en virussen een halt wordt toegeroepen. Spammers zijn ten einde raad en proberen vanalles om ons te stoppen."

Een rechter oordeelde vorige week dat Spamhaus het bedrijf e360 Insight van de zwarte lijst moet halen. Tevens moet Spamhaus 11,7 miljoen dollar aan schadevergoeding betalen aan Insight. De antispamorganisatie vindt dat een rechter in een Amerikaanse staat geen zeggenschap heeft over een organisatie in het Verenigd Koninkrijk, omdat de zaak buiten de jurisdictie van de rechtbank ligt. Spamhaus is daarom niet van plan Insight van de zwarte lijst te halen.