Spammers maken gebruik van de 'Share Video'-functionaliteit van Youtube, zo waarschuwen de Britse beveiligingsbedrijven Sophos en Marshal. De bulkmailers gebruiken de Youtube-feature om reclame te maken voor datingsites en om te melden dat de ontvangers een exemplaar hebben gewonnen van de nieuwe game Halo 3.

Volgens Sophos en Marshal maken de spammers gebruik van de mailmogelijkheid van Youtube om op die manier de spamfilters van internetaanbieders en bedrijven te omzeilen. De videodienst adviseert op een pagina in het Youtube Help Center om het adres [email protected] toe te voegen aan white lists. "De spammers zijn hoogstwaarschijnlijk van dat advies op de hoogte", denkt Marshal.

Graham Cluley, senior technology consultant van Sophos, vermoedt desondanks dat de nieuwe tactiek van de spammers weinig succesvol zal zijn. "Dit is niet echt de meest overtuigende manier om je waren aan te prijzen. De kans is groot dat de meeste mensen dergelijke berichten gewoon wissen en de aangeprezen websites niet zullen bezoeken."