Google Buzz is vorige week dinsdag gelanceerd. Gmail-gebruikers hebben de vraag gekregen of ze de tool willen gebruiken, waardoor redelijk wat mensen momenteel aan het Buzzen zijn. De Twitter gelijkende tool is echter na 2 dagen al behoorlijk ondergespamd.

Spammers steeds sneller

Bij Twitter zelf duurde het een tijdje voor spammers uit hadden gevogeld hoe ze effectief hun specialiteit konden voorschotelen aan gebruikers. Het ziet er naar uit dat spammers dus steeds sneller leren hoe zij misbruik kunnen maken van social networks.

Voordat bedrijven tools als Buzz helemaal veilig vrij kunnen geven aan gebruikers, zullen ze een beveiligingsoplossing moeten vinden die bestand is tegen dit soort web content (die constant in real time verandert). Dit is de strekking van het verhaal van Websense, een beveiligingsbedrijf voor internet.

95 procent nep

Uit onderzoek van dat bedrijf is al gebleken dat Web 2.0-sites die gebruiker gegenereerde content toelaten het voornaamste doelwit zijn van cybercriminelen en spammers. Een verbluffende 95 procent van deze content op blogs, chatrooms en messageboards is namelijk spam of anderszins kwaadaardig.

Hedendaagse webdreigingen komen vaak door de filters van traditionele antivirus- en andere beveiligingstools heen, aldus Websense. Dit zou de noodzaak voor een 'unified' web aanduiden. Met de juiste support kan Web 2.0 vele kansen bieden met grote voordelen voor bedrijven, stelt de leverancier.

Bron: Techworld.nl.