Stopbadware.org is een samenwerkingsverband van Harvard Law School's Berkman Center for Internet & Society en Oxford University's Oxford Internet Institute. De organisatie krijgt steun van bedrijven als Google en Sun. De club komt regelmatig in het nieuws met waarschuwingen. Vorige maand bijvoorbeeld nog met een onderzoek over de herkomst van gevaarlijke sites.

Cybercriminelen proberen gebruik te maken van de bekendheid van Stopbadware.org. Via het domein Stopbadware2008.com proberen ze internetgebruikers over te halen om een 'virusscanner' te installeren. Om de bezoeker angst in te boezemen, wordt er gebruikgemaakt van een waarschuwingsscherm dat Internet Explorer toont als er malwaregevaar dreigt.

Securityconsultant Dancho Danchev meldt op zijn blog dat Stopbadware2008.com niet het enige domein is dat de oplichters gebruiken. Op hetzelfde IP-adres dat voor Stopbadware2008.com wordt gebruikt, staan nog zeker veertien andere domeinen die zich eveneens richten op het aan de man brengen van dubieuze security-software. Het gaat daarbij om domeinen als: Topantivirus-scan.com, Topvirusscan.com en Virusbestscan.com. Bron: Techworld